Intervju Erik Hagelin, VD på Untie Group AB

Intervju Erik Hagelin, VD på Untie Group AB

Berätta om dig själv och din bakgrund?

Jag har en bakgrund inom idrotten, både som aktiv och som ledare inom Handboll. Det har givit mig värdefulla insikter och erfarenheter som jag väldigt ofta använder i min vardag, både som entreprenör och företagsledare. Idrotten kräver att laget presterar framför jaget och att resultaten kommer när alla arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål. Jag har drivit ett flertal bolag, men där tillväxtresan med Untie Group har varit och är extremt roligt.

Beskriv Untie Group AB

Vi skapar finansiella tjänster som förenklar vardagen för vanliga människor. Genom att erbjuda produkter för både inlåning och utlåning till mycket bättre villkor än traditionella banker kan vi snabbt skapa värde för våra kunder. Vi strävar efter att göra dig som kund så fri som möjligt i valet av finansiella produkter.

Vänligen berätta mer om Untie Group AB och er verksamhet

30 anställda i en anrik, men renoverad banklokal i centrala Skövde. Vi bygger
vår egen mjukvara och de faktiska produkterna för både konsument- och företagsmarknaden. Det gör oss helt oberoende av andra parter och framförallt väldigt snabbrörliga. Vi har haft verksamheten igång sedan 2011, men utvecklat den till en fullskalig koncern med flertalet tillstånd från Finansinspektionen de senaste åren.

Berätta mer om era preferensaktier och er nya spar- och Investeringsprodukt

Det är egentligen inte en ny sparform, men inom finansbranschen finns det endast ett fåtal aktörer. Det som är unikt med våra preferensaktier är att du tecknar den i ett bolag som gick med vinst från dag ett. Vi har många års erfarenhet av att bedriva utlåning på den svenska marknaden och använder helt automatiserade processer för kreditbeslut. Det gör att skalbarheten och intjäningen är nästintill obegränsad. Det finns en stor efterfrågan från marknaden kring våra tjänster, vilket kräver mer kapital. Vi tycker att preferensaktier är ett bra alternativ eftersom de genererar en bra fast avkastning till aktieägarna.

Vad har ni för konkurrenter?

Vi konkurrerar med både storbanker och nischaktörer, vi fokuserar på att skapa en enkel och tydlig användarupplevelse samt helt automatiserade kreditprocesser, vilket vi sett har funkat.

Hur ser marknaden ut för era tjänster?

Marknaden för konsumentlån utan säkerhet är drygt 210 miljarder och växer med 6-7 procent per år. Den som på bästa sätt kan möta kundernas efterfrågan och ge en bra användarupplevelse kommer att växa med marknaden.

Kan du berätta mer om era prognoser det närmaste året och ifall dem uppfylls vad blir nästa steg? Nya produkter?

Vi kommer fortsätta att utmana finansmarknaden med både investeringsprodukter och utlåningsprodukter som är till fördel för både för dig som konsument och företagare.

Enligt dig, vilka är de främsta skälen till att man skall investera i era preferensaktier?

  • Fast avkastning på 7%
  • Vi ger möjlighet till månatlig inlösen
  • Månadsvis utdelning

StockPick.se & nyemission.info tackar Erik Hagelin för intervjun

Vänligen hjälp oss dela...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email
Ad
Authored by: Petter Hedberg
Website: nyemission.info

Mer om mig: Tycker det är intressant med investeringar och aktier i allmänhet men i synnerhet är det mycket givande att få intervjua drivna företagare & entreprenörer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *